STAG

Rreth FPPK-së

Federata e Pingpongut e Kosovës

Në vitin 2003 Federata e Pingpongu e Kosovës, pas një aktiviteti të ngjeshur lobues dhe këmbëngulës ia doli që të anëtarësohet, si federatë e barabartë, në mesin e të gjitha federatave tjera të botës, në Federaten Botërore të Pingpongut (ITTF - International Table Tennis Federation), dhe ne Unionin Europian të Pingpongut (ETTU - Europian Table Tennis Union). Ky vit do të mbetet në historinë e sportit të Kosovës si vit i fillimit të aderimit të tij në familjen e madhe botërore të sporteve.

Viti 2013 për Federatën e Pingpongut të Kosovës, përveç që shënon 10 vjetorin e pranimit të saj në familjen e madhe botërore dhe evropiane të pingpongut, ishte vit i rëndësishëm për faktin se ajo edhe përkundër pengesave të mëdha arriti që të anëtarësohet edhe në Unionin Ballkanik të Pingpongut BTTU (Balkan Table Tennis Union) si anëtare me të drejta të plota dhe kështu të hyjë në historinë̈ e sportit kosovar si Federata e parë kosovare e një sporti olimpik të ketë̈ njohje të plotë ballkanike e sidomos duke pasë parasysh faktin se Unioni me decenie të tëra udhëhiqej nga zyrtarët serb dhe grek.

Përveç pjesëmarrjes se reprezentacionit kosovar, në gara evropiane dhe botërore, FPPK-së i ishte besuar edhe organizimi i turneut kualifikues për Kampionatin Evropian 2007, si dhe ne vitin 2015, FPPK-ja ishte organizatore e “Kampionatit Ballkanik për të Rinjë 2015” Balkan Youth Table Tennis Championship, kampionat i cili ishte përgëzuar nga udhëheqësit e Federatës Botërore te Pingpongut (ITTF).