Vëllaznimi
Navigimi

Klubi i pingongut "Vëllaznimi" - Gjakovë

Klubi i pingpongut Vëllaznimi është themeluar në vitin 1968 në Gjakovë nga Nexhmedin Canhasi me kolegë të tjerë që luanin pingpongun në formë rekreacioni.

 

Rezultatet më të mira klubi i ka arritur gjatë viteve 70-80ta kur përfaqësohej me lojtarë si Admir Boshnjaku, Albert Varaku, Xhemil Shehu, Arbnor Vula etj dhe kishte përfaqësuar Kosovën në garat ndër-Republikane.

 

Në vitet e para të pasluftës klubi u ballafaqua me vështirësi të ndryshme financiare dhe gradualisht u tërhoq nga garat aktive të pingpongut kosovar.

Në vitin 2013 në Kuvendin e anëtarëve të klubit u zgjodh kryesia e re e klubit me qëllim për të rikthyer Vëllaznimin në gara dhe të vazhdojë zhvillimin pingpongun në Gjakovë.

Në vitin 2015. Vëllaznimi u rikthye në Superligën e Kosovës pas plotë 13 vitesh mungesë.

 

Klubi aktualisht përbehet prej 14 lojtarëve të rinj nën 14 vjeqarë si dhe ka ekipën e seniorëve prej 7 lojtarëve.


Kontakt
kppvellaznimi@gmail.com

044576117 
Palestra "Shani Nushi" - Gjakovë
Facebook: Klubi i Pingpongut Vëllaznimi

 

Bordi i KPP Vëllaznimi

 

Albion Curri - Kryetar
Agon Nixha
Fatos Stavileci

Gembi Xërxa
Fitim Xharra


Admir Boshnjaku - Trajner